LEERGANG - DE KUNST VAN HET MENS ZIJN BASISCURSUS - JANUARI 2023

stones.jpg

In januari 2023 start een nieuwe basisgroep voor de leergang De kunst van het mens zijn.

 

In deze basiscursus onderzoeken we wat het betekent om mens en menselijk te zijn in deze afstandelijke tijd. Alle oude geestelijke stromingen hebben het hierover en wij gaan dat nu ook doen.

 

Je zou kunnen zeggen dat we vergeten zijn de vraag te stellen waar we eigenlijk vandaan komen en daarom steeds verder afdwalen. Dat is niet onze schuld of fout, het hoort bij het mens zijn. De Kunst is nu om de weg terug weer te vinden en te gaan. Sommige geestelijke stromingen noemen dat ‘omgekeerd gaan’, weer terug naar de bron in plaats van verder afdwalen.

 

‘Terug naar de bron’ wordt de insteek van deze basiscursus. Vanuit diverse invalshoeken vindt ons onderzoek en vooral ook het ervaringsgericht leren plaats. Belangrijke thema-vragen zijn bijvoorbeeld: Wat is precies een natuurlijk ritme? Waar is mijn geweten als ik een keuze moet maken?  Wat zou een verrijkende levenshouding zijn? Waar lijd ik eigenlijk aan en is er een weg uit het lijden? Hoe om te gaan met dualiteit?  Hoe breng ik het geleerde in mijn dagelijks leven?

 

Dit is een leergang waarin je zelfonderzoek doet. De uitkomsten worden tijdens onze samenkomstdagen besproken waardoor je nog verder bewust wordt. Je zal merken dat jouw onderzoek ook ten goede kan komen aan je naaste omgeving.

 

We komen op een zaterdagmiddag om de 3/4 weken bij elkaar. Ik maak gebruik van diverse onderzoeksvormen. Natuurlijk Kum Nye als basis, daarnaast begeleidde meditaties, uitwisseling in de groep, mijn visie op jouw zelfonderzoek, persoonlijke opdrachten, inspirerende teksten, creatieve vormen en de wereld van dromen als ze voorbijkomen.

LESTIJDEN
OVERIGE INFORMATIE

6 BIJEENKOMSTEN


ZATERDAGMIDDAG14:00 - 17:00

21 JANUARI

11 FEBRUARI

11 MAART

25 MAART

15 APRIL

13 MEI

 

LOCATIE: Bloemendaal

 € 427,50 (dit bedrag is inclusief 21% btw, studiematerialen, thee, lekkers en huur ruimte)

**Bij annulering door de deelnemer binnen 2 weken voor aanvang van de cursusdatum is
100% van de cursuskosten verschuldigd.

    © 2022 Els Gielens