DE YOGA-SUTRA'S VAN PATANJALI
leaf.jpg


Deze kennismakingsreeks over de sutra’s van Patanjali is geschikt voor mensen die houden van een oosterse weg naar bevrijding. Dat kunnen deelnemers zijn van mijn Kum Nye yogalessen, yoga- of lichaamswerkdocenten of gewoon mensen die dit van nature aanspreekt.

Patanjali wordt beschouwd als de grondlegger van yoga en zijn naam betekent ‘een handvol bladeren’. In de eerste bijeenkomst vertel ik over de prachtige ontstaansgeschiedenis van deze wijsheidsleer. De 195 sutra’s zijn korte raadselachtige raadgevingen die gericht zijn op bevrijding van de mens; met alle sores van dien.

 

Velen hebben al de heilzame effecten van Kum Nye yoga ervaren. Maar waar gaat yoga als wijsheidsleer nu eigenlijk over? Waar zit de bevrijding wel in en waar vooral niet in.

Het is een gevarieerde korte cursus. We doen diverse soorten meditatie, we onderzoeken een paar sutra’s (van de 195), we doen Kum Nye yoga om ons lichaam ontvankelijker te maken en we beoefenen natuurlijk het e.e.a. in onze dagelijks leven.

De eerste sutra gaat over de wervelingen van de geest tot rust brengen. Als ik dat toepas op ons dagelijks leven dan zou ik zeggen: Hoe krijg ik het gedoe in mijn hoofd tot rust, en als ik dat gedoe niet meer volg wat blijft er dan over? Daar zit de weg naar bevrijding ofwel het samenvallen met de eenheid. Dat klinkt oneindig ver, echter Patanjali geeft hiervoor een mooie mix van inzichten, meditaties en dagelijkse gebruiksaanwijzingen. Iets wat mensen al 2400 jaar doen, want zo oud is dit al.

Een andere sutra gaat over waarom we het überhaupt lastig kunnen hebben. Dan gaan we nader in op wie we eigenlijk zijn en alsmaar proberen gelukkig te worden. Mijn ervaring hieromtrent gaf me een enorme opluchting, en vermoedelijk jou ook.

We beginnen bij het begin. Ik heb heel veel zin om deze weg met jullie te bewandelen. Wees welkom. En bij vragen, neem dan even contact met me op.
 

LESTIJDEN
OVERIGE INFORMATIE
5 BIJEENKOMSTEN

VRIJDAG 
14:30 - 17:30


16 en 30 september
14 oktober
25 november
16 december


LOCATIE - BLOEMENDAAL  

 €275 excl. btw

en inclusief thee, lekkers en huur van de ruimte voor de hele periode

***Bij annulering door de deelnemer binnen 2 weken voor aanvang van de cursusdatum is 100% van de cursuskosten verschuldigd.

    © 2022 Els Gielens