top of page
LEVEN
  IN EEN NATUURLIJK RITME

Elke seizoen heeft zo zijn kenmerkende eigenschap. Als je die in jezelf opneemt, kan je je blijven ontwikkelen zonder uitgeblust te raken.

Rondtrekkende taoïsten, soefi-mystici, stille zenmeesters, ze schreven allemaal over de helende krachten van de natuur. En dat deden ze met een reden. In deze cursus kijken wij ook de kunst af van de natuur aan de hand van het ritme van de seizoenen.

 

Als je dat ritme in jezelf opneemt, kan je je blijven ontwikkelen zonder uitgeblust te raken. En vanuit die natuurlijkheid herken je ineens wat er nou eigenlijk aan de hand is in je leven. Het mooie van Leven in een natuurlijk ritme is ook dat niet alle dagen, alle maanden hetzelfde zijn, maar dat we ze betekenisvol gaan inkleuren. We kijken naar de natuurlijke buitenwereld en betrekken dat op onze binnenwereld. En zo raakt elk seizoen iets menselijks aan.

.jpg

Het ‘probleem’ begint met de neiging ons te schikken naar onnatuurlijke ritmes die van ons geëist worden. Het altijd maar aanstaan, volplannen van werktijd en zelfs vrije tijd, het mee moeten doen om erbij te horen - het vraagt best veel om dit te herkennen en hier een goeie switch aan te geven. Dus laat je niet verder van de wijs brengen en keer terug naar het wezenlijke in jou.

 

Als we onszelf beschouwen als onderdeel van de natuur, dan kunnen we ons te goed doen aan de opbouwende en herstellende energieën van de seizoenen. Dat betekent dat we in ons leven, na de prille lentegroei en volle zomerbloei kunnen gaan oogsten in de herfst om vervolgens rust te krijgen in de winter om energie op te doen voor het uitbotten in de lente. De kwaliteiten van dit grote inademen, uitademen en stilstaan spiegelen we naar wat er in ons persoonlijke leven speelt. In de cirkel van een jaar kan alles wat menselijk is aan bod komen, precies op het juiste moment.

BIJEENKOMSTEN ZATERDAGMIDDAG

14.00 - 16:30

 

De reeks is in twee delen. We beginnen in februari met deel I.

DEEL I – februari tot in de zomer

DEEL II – september tot in de winter

 

4 februari – Je bron

4 maart – Je bezieling

5 april – Jezelf in de wereld zetten

5 mei – Je persoonlijke werking

6 juni – Aanwezig zijn

 

LOCATIE - BLOEMENDAAL

DEEL I - € 355 (dit bedrag is inclusief 21% btw, studiematerialen, thee, lekkers en huur ruimte)

**Bij annulering door de deelnemer binnen 2 weken voor aanvang van de cursusdatum is
100% van de cursuskosten verschuldigd.

    © 2022 Els Gielens

    bottom of page