AFGESTEMD BLIJVEN IN SPANNINGSVOLLE MOMENTEN. HOE DOE JE DAT ALS THERAPEUT?

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Als therapeut wordt er voortdurend een beroep gedaan op je afstemming en mededogen naar je cliënt. En dat is soms niet eenvoudig. Je krijgt tijdens de sessies namelijk nogal eens te maken met de weerstand van je cliënt. Ondanks al jouw kwaliteiten blijf je gelukkig vooral mens; je ervaart ook jouw spanning, tijdsdruk, stress en weerstand. En juist dat is de ingang van deze workshop.


Speciaal voor therapeuten heb ik Kum Nye-workshops ontwikkeld. Tijdens deze workshop in lichaamsbewustzijn, leer je op een ervaringsgerichte manier inzicht te krijgen in het ontstaan van spanning. Spanning in jezelf en spanning tussen jou en je cliënt. Het enigszins verkrampen van lichaam, adem en zelfs je denken is hier bewust of onbewust, een uiting van. Hoe hierna weer te ontspannen?

De specifieke oefeningen zijn uitermate geschikt om dit soort stress allereerst in jezelf te onderzoeken. Je wordt je bewust van gemak en ongemak en je denken en voelen komt meer in evenwicht. Tijdens de workshop is er ruimte voor je ervaringen waar je als therapeut specifiek op dit gebied mee te maken hebt.

 

Het is fijn om gereedschap in handen te hebben om in contact te blijven met je lichaam, adem en geest. En daardoor weer met je cliënt. Door deze zelfkennis ben je niet meer zo afhankelijk van uiterlijke omstandigheden, hoe stressvol ook. Je voelt je heel. Het zal ten goede komen aan de kwaliteit van je sessies en uiteindelijk terechtkomen bij een tevreden cliënt. 

*Kum is het lichaam en de belichaming, Nye is de oefening die ons heelt en de kracht geeft het leven aan te kunnen.
LESTIJDEN
OVERIGE INFORMATIE
WORKSHOP - BASIS
ZATERDAG 14.00 - 16.00

19 MAART

BLOEMENDAAL  - Dennenweg 17

€ 85 excl. btw

Therapeuten die het idee hebben dat ze zichzelf  moeten beschermen tegen de gewaarwordingen en emoties van hun clienten blokkeren onbewust de mogelijkheid voor hun clienten om deze ervaringen therapeutisch te ervaren. Het is belangrijk dit te begrijpen. Als we ons afsluiten voor hun pijn sluiten we ons in feite af van hen als persoon en van de angsten waarmee ze worstelen. Een zelfbeschermende  houding aannemen betekent dat je je client onbedoeld in de steek laat. Het genezen van trauma's  is alleen mogelijk wanneer zowel client als therapeut zich bewust blijven van het levende, voelende, 'wetende' lichaam. 
Peter A. Levine

    © 2022 Els Gielens