ALS THERAPEUT AFGESTEMD BLIJVEN IN SPANNINGSVOLLE MOMENTEN.
HOE DOE JE DAT?

1/3

Als therapeut wordt er voortdurend een beroep gedaan op je kwaliteiten van afstemming en mededogen naar je cliënt. Je krijgt vaak te maken met weerstand. Ondanks al jouw kwaliteiten blijf je gelukkig vooral mens; je ervaart ook jouw spanning, tijdsdruk, stress en weerstand.

Tijdens de Kum Nye-lessen* in lichaamsbewustzijn, leer je op een ervaringsgerichte manier inzicht te krijgen in het ontstaan van spanning. Spanning in jezelf en spanning tussen jou en je cliënt. Het enigszins verkrampen van lichaam, adem en zelfs je denken is een uiting hiervan. Vaak is er dan minder gevoel van ruimte in jezelf en om je heen. Hoe hierna weer te ontspannen?

De Tibetaanse ontspanningsoefeningen zijn uitermate geschikt om dit soort stress allereerst in onszelf te onderzoeken. Je wordt je bewust van gemak en ongemak en je denken en voelen komt meer in evenwicht. Het is fijn om gereedschap in handen te hebben om in contact te blijven met je lichaam, adem en geest. En daardoor weer met je cliënt. Door deze zelfkennis ben je niet meer zo afhankelijk van uiterlijke omstandigheden, hoe stressvol ook. Je voelt je heel!

*Kum is het lichaam en de belichaming, Nye is de oefening die ons heelt en de kracht geeft het leven aan te kunnen.
LESTIJDEN
OVERIGE INFORMATIE
WORKSHOP - KENNISMAKING
ZATERDAG 30 JANUARI 14.00 - 16.30
BLOEMENDAAL  - Dennenweg 17

€ 70 excl. btw

    © 2020 Els Gielens