YOGA EN ONWETENDHEID

Een bewustzijnsonderzoek voor yogadocenten

.jpg

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar de inhoud van deze workshop. Benieuwd zijn naar je eigen bewustzijn werkt namelijk heel goed bij je onderzoek naar onwetendheid.

 

Onwetendheid is een staat van zijn die door elke geestelijke stroming onderzocht wordt, ook door Patanjali, de grondlegger van yoga. Hij en alle wijzen hebben het over een weg die altijd begint met dat je iets vergeten bent.

 

Eerlijk gezegd heb ik me verbaasd over de gelaagdheid van onwetendheid. Mijn ervaring is dat een dergelijke weg gaan en toepassen in je dagelijkse leven, helpt bij het verdiepen van je eigen yoga-beoefening en bij je yoga-lessen.

Wat gaan we doen? We gaan onderzoeken hoe onwetendheid zich manifesteert in ieders’ leven. We gaan ontdekken wat de gevolgen hier eigenlijk van zijn en hoever die doorwerken in je bestaan. Maar ook; Hoe herken je eigenlijk of iets uit onwetendheid voortkomt? Of waar zit bevrijding wel in en (vooral) niet in?

Via oefeningen en vanuit een verruimd bewustzijn of anders gezegd door eerst de levensstroom op gang te brengen gaan we bewustzijnsonderzoek doen.

 

Ik heb een achtergrond in verschillende geestelijke stromingen waaronder taoïsme, boeddhisme, de yoga-sutra’s van Patanjali en de Chinese innerlijke alchemie. Deze leringen hebben me iets bijgebracht waar ik iedere dag uit put: steeds weer terug te keren naar het wezenlijke en levendige in mij.

 

VOOR HET  EEN WORKSHOP BINNEN EEN YOGASCHOOL KUN JE CONTACT MET MIJ OPNEMEN

Naast deze kennismakingsworkshop is ook een vervolg mogelijk in de vorm van een cursusreeks.

Prijs op aanvraag

        © 2022 Els Gielens