YOGA EN MENSELIJKE WAARDES

YOGA VERDIEPEN

foto.jpg

We kunnen er niet meer omheen. De maatschappij wordt steeds extremer en menselijke waardes van gezamenlijkheid en verbinding moet je soms met een kaarsje zoeken. Als je niet oplet bepaalt het ook jouw leven en die van de mensen dicht om je heen. Het is momenteel niet zo gemakkelijk een gevoel van aansluiting en vervulling te ervaren.

 

Wat heeft dit nu met yoga te maken? Het gevoel van ontspanning dat een yogales kan brengen, zal je wel kennen. Echter yoga is veel meer dan dat. Het is meer dan de lichaamshoudingen en de bewegingen.

Uiteraard kunnen we niet zomaar de maatschappij veranderen. We hoeven echter niet te wachten tot anderen dat doen. We kunnen individueel al aan de slag. Het is volgens mij broodnodig om persoonlijk een antwoord te kunnen geven op de huidige situatie. Het is mogelijk om op Weg te gaan. En er zijn vele wegen trouwens. Patanjali, de grondlegger van yoga, beschrijft zo’n Weg. Een Weg gaan, gaat in essentie over het persoonlijk onderzoek waar de bevrijding wel en niet in zit. Geestelijke stromingen zijn daar voor bedoeld, al eeuwenlang.

 

Heel praktisch en persoonlijk ervaren we via yoga, gesprek, meditatie en uitwisseling waar je in de knel bent geraakt en hoe weer los te komen. Dit onthechten is onderdeel van de Weg en heeft niet zozeer te maken met een psychologisch proces. Het gaat namelijk verder dan dat. We richten ons op een ruimer bewustzijn dat niet bekneld is in patronen en denkwijzen zodat we helder zien wat er nou eigenlijk steeds met ons gebeurt.

WORKSHOP

1ste bijeenkomst

zaterdag 26 november 13:30 – 16:00 uur

€ 55

LOCATIE: Dennenweg 17 Bloemendaal

    © 2022 Els Gielens